Web Analytics Made Easy - Statcounter

صندوق بازنشستگی کشوری؛ بزرگترین صندوق دولتی که فقط طی 7 سال 5 مدیر و سرپرست را تجربه کرده است؛ یعنی ساده ترین اصول مدیریت هم در آن رعایت نشده، چه برسد به انجام تکنیک های مختلف برای پویایی اقتصادی!

به گزارش خبرنگار شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ ماجرای پیچیده صندوق بازنشتستگی کشوری از ابتدای دولت حسن روحانی، به کلافی سردرگم تبدیل شد؛ اگر تا پیش از این و در دولت های قبل زمزمه های فساد و تبانی در برخی شرکت های تابعه صندوق به گوش می رسید، اما طی چند سال گذشته، بی ثباتی مدیریتی و تسلط رانت و فساد بر صندوق، حداقل های شفافیت در این جایگاه پولساز دولتی را از بین برده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



انتصاب مدیرانی ضعیف و بعضا نزدیک به وزرای تعاون، کار و رفاه اجتماعی، موجب شده است تا گروه ها و جناح های سیاسی مختلف، همواره طی سال های اخیر نسبت به دست اندازی به پست های مدیریتی صندوق و شرکت های تابعه آن حساس باشند.

یکی از این پست های حساس و کلیدی در صندوق بازنشستگی کشوری، هلدینگ آتیه صبا است که بزرگترین هلدینگ زیر مجموعه صندوق بازنشستگی محسوب می شود؛ اما این هلدینگ نیز طی سال های گذشته وضعیتی مشابه با صندوق بازنشستگی کشوری داشته است.

از انتصابات عجیب در زمان مدیرعاملی تقی زاده تا انتصابات عجیب تر در زمان مدیرعاملی میعاد صالحی، همگی نشانه بی تدبیری تمام عیار حاکم بر صندوق بازنشستگی و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است.

مدیریت آتیه صبا پس از برکنار محمد اسکندری توسط نعمت الله ایزدی سرپرست صندوق بازنشستگی کشوری، به ابراهیم رضایی بابادی به عنوان سرپرست واگذار شده است؛ فردی که تفاوت چندانی با مدیران منصوب شده پیش از خود ندارد.

رضایی بابادی پیش از این و در زمان استانداری در کرمانشاه به دلیل انتشار یک فایل صوتی و شوخی های رکیک وی، موجب برکناری اش توسط وزیر کشور شده بود، حالا در هلدینگ آتیه صبا و بدون هیچ گونه سابقه اقتصادی مشغول فعالیت است.

این انتصاب عجیب در شرایطی تداوم دارد که تقریبا تمامی شرکت های زیر مجموعه آتیه صبا دچار وضعیتی بحرانی هستند و شاخصه های اقتصادی شرکت های مذکور حکایت از یک بی تدبیری نهادینه شده در مدیریت هلدینگ مذکور دارد.

برخی معتقدند عدم توانایی و آشنایی با موضوعات پیچیده اقتصادی حاکم بر شرکت های هلدینگ آتیه صبا از سوی سرپرست فعلی، نه تنها وضعیت هلدینگ را بهبود نبخشیده، بلکه وضعیت را بحرانی تر نیز کرده است.

رضایی بابادی بر اساس قانون برای حضور در مدیریت هلدینگ آتیه صبا نیاز به تائیدیه سازمان بورس دارد اما وی سابقه اقتصادی مناسبی در کارنامه خود ندارد و به همین دلیل تاکنون سندی پیرامون گرفتن تائیدیه انتصاب وی از سوی سازمان بورس، وجود ندارد؛ همین مساله انتصاب وی را مانند مدیران پیش از خود غیرقانونی خواهد کرد.

بر اساس برخی اسناد منتشر شده، رضایی بابادی که ظاهرا جزو مدیران بازنشسته است، هم اکنون به طور همزمان عضو هیات مدیره موظف صندوق بازنشستگی کشوری نیز هست؛ این یعنی وی فردی بازنشسته و چندشغله محسوب می شود که ابهامات فراوانی را در مقابل دست های پشت پرده این انتصاب قرار می دهد.

به نظر می رسد حالا که بعد از ماه ها سرپرستی احمد افتخاری به عنوان مدیرعامل صندوق بازنشستگی منصوب شده، نیاز به تغییرات جدی در مدیریت بخش های مختلف این غول اقتصادی بیش از پیش از حس می شود؛ تغییراتی که عدم انجام آن می تواند در وضعیت بحرانی فعلی صندوق بازنشستگی کشوری، به سقوط آن به دره منجر شود.

برکناری چهره هایی نظیر، رضایی بابادی و دیگر چهره های مشابه، می تواند بعد از سال ها بی ثباتی، تنش، فساد و رانت در صندوق بازنشستگی، روزنه های امید را در میان صاحبان اصلی سرمایه این صندوق، زنده نگه دارد.

 

انتهای پیام/ط

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۶۷۸۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امضای ۲ سند همکاری اقتصادی میان ایران و امارات 

وزیر راه و شهرسازی و رئیس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و امارات دو سند همکاری با رئیس اماراتی این کمیسیون امضا کرد.

به گزارش ایسنا، نشست کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و امارات کار خود را با حضور مهرداد بذرپاش، وزیر راه و شهرسازی و بن الطوق الماری، وزیر اقتصاد امارات، در شهر ابوظبی آغاز کرد و طی آن دو سند همکاری توسط طرفین به امضا رسید.

سند تاسیس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی بین جمهوری اسلامی ایران و امارات و سند صورت‌جلسه اولین نشست کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی بین جمهوری اسلامی ایران و امارات، اسنادی است که در این نشست به امضای طرفین رسید.

مذاکراتی درباره توسعه مناسبات دو کشور در حوزه کریدورهای ترانزیتی بین‌المللی به‌ویژه کریدور شمال - جنوب به‌منظور گسترش ترانزیت کالاهای اماراتی به سمت کشورهای آسیای مرکزی و قفقاز و روسیه و نیز اروپا از قلمرو جمهوری اسلامی ایران در دستور کار طرفین قرار دارد.

تسریع در انجام مذاکرات و نهایی کردن اسناد همکاری مبادله شده در حوزه های مختلف اقتصادی بین دو کشور، ایجاد کمیته اقتصادی و بازرگانی با مسئولیت وزارت صمت ایران و وزارت تجارت خارجی امارات، ایجاد و تعیین تیم مشترک کاری در زمینه همکاری‌های صنعتی و گازی و تشکیل کارگروه مشترک بانکی تحت نظارت بانک‌های مرکزی دو کشور و تشویق بانک‌های تجاری به برقراری وگسترش روابط کارگزاری بانکی بین دو کشور از جمله مواردی است که در دستور کار این نشست قرار دارد.

به گزارش وزارت راه و شهرسازی، سومین نشست کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و امارات کار خود را با حضور مهرداد بذرپاش، وزیر راه و شهرسازی و بن الطوق الماری، وزیر اقتصاد امارات در شهر ابوظبی آغاز کرد که آخرین اجلاس این کمیسیون در فروردین ۱۳۹۳ برگزار شده و این نشست پس از گذشت ۱۰ سال؛ به‌منظور توسعه همکاری‌های دو کشور در کلیه زمینه‌های اقتصادی، تجاری، سرمایه‌گذاری و حمل‌ونقلی (هوایی، دریایی، جاده‌ای و ترکیبی) برگزار شده است.

در ابتدای این جلسه طرف اماراتی ضمن اعلام تمایل دولت امارات متحده عربی به توسعه روابط با ایران نکاتی درباره میزان حجم تجارت و مبادلات بین تهران و ابوظبی بیان کرد.

این در حالی است که مذاکراتی درباره توسعه مناسبات دو کشور در حوزه کریدورهای ترانزیتی بین‌المللی به‌ویژه کریدور شمال - جنوب به‌منظور گسترش ترانزیت کالاهای اماراتی به سمت کشورهای آسیای مرکزی و قفقاز و روسیه و نیز اروپا از قلمرو جمهوری اسلامی ایران در دستور کار طرفین قرار دارد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • رشد اقتصادی اردبیل بالاتر از میانگین کشوری است
  • آخرین جزئیات از زمان رونمایی صندوق پوشش ریسک بازار سرمایه اعلام شد + فیلم
  • صندوق سرمایه گذاری مشترک ایران و امارات تشکیل شود
  • امضای ۲ سند همکاری اقتصادی میان ایران و امارات 
  • نقشه راه سرمایه‌گذاری در چهارمحال و بختیاری تدوین شده است
  • تمامی معلمان رتبه‌بندی می‌شوند / ۶۷ هزار فرهنگی در شرایط بازنشستگی 
  • منابع محدود بانک‌های خراسان شمالی مشکل‌زا‌ شده است
  • تحقق رونق تولید و رشد اقتصادی با بهبود شرایط کاری کارگران
  • حق‌الزحمه ساعت اضافه تدریس معلمان دو برابر می شود/ ۶۷ هزار فرهنگی در آستانه بازنشستگی
  • از پیچ و خم تصویب تا حل چالش‌ها