Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@15:01:08 GMT

دومین هلدینگ زیرمجموعه صندوق بازنشستگی در راه بورس

تاریخ انتشار: ۱۶ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۱۹۸۳۴۲

دومین هلدینگ زیرمجموعه صندوق بازنشستگی در راه بورس

درحالی که پیش از این مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری اعلام کرده بود ۱۴ شرکت زیرمجموعه این صندوق در راه بورسی شدن قرار دارند، دومین هلدینگ از زیرمجموعه های این صندوق در راه بازار سرمایه است و تا ماه آینده بورسی می شود.

به گزارش ایسنا، اکبر افتخاری - مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری - اوایل مردادماه اعلام کرده بود که در آغاز هیچ کدام از شرکتهای ما شرایط بورسی شدن را نداشتند، ولی پس از برگزاری جلسات مرتب درباره بورسی شدن شرکتها، ۱۴ شرکت در مسیر بورسی شدن قرار گرفتند که از این میان، سه شرکت تا پایان سال وارد بازار بورس می شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این راستا، افتخاری اخیرا اعلام کرده که مقدمات پذیرش آتیه صبا در بورس در حال انجام و امید است که در ماه های آینده شاهد حضور شرکت سرمایه گذاری آتیه صبا به عنوان دومین هلدینگ صندوق در تابلو بورس اوراق بهادار باشیم.

وی در ادامه با بیان اینکه ترکیب سبد دارایی های هلدینگ آتیه صبا از جنبه تنوع فعالیت شرکت های تابعه متنوع است، بر ضرورت نظم دهی و سامان بخشیدن آنها تاکید کرد و گفت: بسیاری از شرکت های این هلدینگ برای گذشته هستند و باید در خصوص کیفیت استمرار فعالیت آنها در آینده تصمیم گیری شود، چرا که اداره کردن این شرکت ها با تجهیزات و تکنولوژی قدیمی دشوار است و نیازمند ساماندهی جدی در ساختارشان هستند.

همچنین حجت الله میرزایی - معاون امور اقتصادی وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی - با اشاره به حداکثرسازی شفافیت در شرکت ها اظهار امیدواری کرد که با ورود شرکت سرمایه گذاری آتیه صبا به بورس به عنوان یک شرکت کاملاً شفاف، سالم و پاک در سطح ملی با استقبال تمام سهامداران بورس مواجه شود.

وی با بیان اینکه تغییر مدیران و اصلاح ترکیب مدیریتی به میزان زیادی در بهبود شرکت و اداره دارایی های بخش عمومی می تواند موثر واقع شود، تصریح کرد: واقعیت این است که از سال ۱۳۹۴ بیش از یک سوم وقت مدیران وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی در ستاد و در صندوق بازنشستگی کشوری صرف مسائل و مشکلات موجود در شرکت های تابعه هلدینگ آتیه صبا شده است و شاید می توان گفت آتیه صبا پر مسئله ترین و پرحاشیه ترین هلدینگ وابسته به صندوق بازنشستگی کشوری بوده است، البته بخشی از این مسئله ناشی از ترکیب شرکت هایی است که تناسب و تجانسی با هم نداشته اند.

میرزائی با تاکید بر اینکه دوران بی انضباطی مالی در این هلدینگ طی شده است، اظهار کرد: این استراتژی که مقام عالی وزارت و صندوق بازنشستگی کشوری در پیش گرفته اند و آن بورسی کردن شرکت ها است تنها راهی است که راه تکرار خطا در آینده را خواهد بست و این شفافیت به راهی بی بازگشت برای بنگاه ها تبدیل خواهد شد. امیدوارم که شرکت سرمایه گذاری آتیه صبا تا اوایل آبان ماه وارد بورس شود و از دوستان سازمان بورس هم تقاضا دارم در این مسیر تسریع کنند.

همچنین علیرضا عظیمی - مدیرعامل هلدینگ آتیه صبا - در مجمع عمومی سالانه شرکت سرمایه گذاری آتیه صبا منتهی به ۲۹ اسفند ۱۳۹۸ گفت: امیدوارم با ورود شرکت سرمایه گذاری آتیه صبا به بورس یکی از عرضه های قابل توجه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی را بعد از شستا شاهد باشیم و این صرفاً ورود یک شرکت سرمایه گذاری به بورس نیست، بلکه ورود شرکتی است که در گذشته چندان شفاف نبوده و همواره دچار حاشیه هایی بوده است و این مهم دوچندان قابل توجه خواهد بود.

بر اساس این گزارش، سرمایه گذاری صندوق بازنشستگی با نماد "وصندوق" نخستین زیرمجموعه صندوق بازنشستگی بود که بورسی شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: بازار سرمايه صندوق بازنشستگي بورس شرکت سرمایه گذاری آتیه صبا صندوق بازنشستگی کشوری بورسی شدن شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۹۸۳۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا عمده مردم از دریافت وام بانکی محروم اند؟/سو استفاده بانک ها

به گزارش خبرنگار مهر، به‌روزرسانی فهرست ابر بدهکاران بانکی از سوی بانک مرکزی را شاید بتوان بزرگ‌ترین اقدام در راستای شناسایی عوامل وضعیت ناترازی بانک‌ها و خلق نقدینگی در اقتصاد کشور دانست، این فهرست حکایت از آن دارد که اغلب ابر بدهکاران بانکی، همان بانک‌ها در قالب یک نام دیگر هستند؛ به بیانی دیگر بانک‌ها با تأسیس شرکت‌هایی، تسهیلات کلان را به‌راحتی دریافت می‌کنند.

آمار و اطلاعات موجود نشان می‌دهد؛ بانک‌ها به‌سهولت به شرکت‌های زیر مجموعه خود تسهیلات کلان پرداخت می‌کنند، به‌عنوان نمونه یکی از شرکت های زیر مجموعه یکی از بانک های خصوصی ۵۷ هزار میلیارد تومان تسهیلات دریافت کرده است.

این در حالی است که مطابق با آیین‌نامه تسهیلات و تعهدات کلان بانک مرکزی، مجموع خالص تسهیلات و تعهدات اعطایی و ایجادشده به هر ذی‌نفع واحد که میزان آن حداقل معادل ۱۰ درصد سرمایه پایه مؤسسه اعتباری باشد، تسهیلات و تعهدات کلان محسوب می‌شود.

همچنین مطابق با همین آیین‌نامه، حداکثر مجموع تسهیلات و تعهدات کلان به هر ذی‌نفع واحد نباید از ٢٠ درصد سرمایه پایه آن مؤسسه اعتباری تجاوز کند. هر چند آیین‌نامه فوق خالی از اشکال نیست، اما همین مفاد قانونی نیز دور زده می‌شود.

درواقع بانک‌ها در یک تعامل جالب، به شرکت‌های زیرمجموعه سایر بانک‌ها تسهیلات پرداخت می‌کنند، در واقع شاهد تسهیلات ضربدری میان بانک‌ها هستیم.

البته پرداخت تسهیلات به‌منظور فعالیت اقتصادی مولد برای هر نظام اقتصادی قابل‌پذیرش است، اما در نظام بانکی کشور، شاهد شرکت‌های غیرمولدی هستیم که تسهیلات کلان را تنها به سبب زیرمجموعه بودن یک مؤسسه اعتباری و مالی دریافت می‌کنند.

از آنجایی که بانک‌های ناتراز یکی از علل اصلی افزایش نقدینگی هستند، لذا هر گونه تغییر در پرداخت تسهیلات کلان، به تغییر مولفه‌های اقتصادی کشور منجر می‌شود، اما شرایط فعلی، تغییر رویکردی را پیرامون پرداخت تسهیلات کلان بانک‌ها به شرکت‌های زیرمجموعه خود و کاهش خلق نقدینگی نشان نمی‌دهد.

شکل‌گیری فساد نتیجه پرداخت تسهیلات کلان از سوی بانک‌ها به شرکت‌های خودی

مرتضی افقه، کارشناس اقتصادی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، در خصوص پرداخت تسهیلات کلان به شرکت‌های زیرمجموعه خود بیان کرد: بانک‌های خصوصی در ابتدا برای مشارکت در فعالیت‌های مولد در جهت پیشرفت اقتصادی کشور مجوز دریافت کرده بودند؛ اما متأسفانه برخی از ساختارها، زمینه سوءاستفاده و فساد را در این حوزه فراهم کرده است.

وی با بیان اینکه اطلاعی از منع قانونی بابت پرداخت تسهیلات کلان به شرکت‌های زیرمجموعه بانک‌ها ندارد، ادامه داد: بانک‌ها سپرده‌های مردم را جمع‌آوری کرده؛ اما در جهت منافع خاص خود یعنی پرداخت تسهیلات به شرکت‌های زیرمجموعه بانکی که حتی عمده سهام‌داران اصلی آن نیز بانک‌ها هستند، به کار می‌گیرند و این مسئله یکی از مظاهر فساد است.

تراکم ثروت و فساد با پرداخت تسهیلات کلان به شرکت‌های بانکی

به گفته افقه پرداخت تسهیلات کلان به شرکت‌های زیرمجموعه باعث تراکم ثروت، فساد و محروم شدن توده مردم از تسهیلات بانک‌ها می‌شود. وی ادامه داد: چراکه تمرکز تسهیلات بانک‌ها به شرکت‌های خاص و وابسته به بانک‌ها یا حتی شرکت‌های محدود، توده مردم را از اخذ تسهیلات بانکی برای مشارکت در فرایندهای اقتصادی محروم می‌کند.

این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: برخی از اقتصاددان‌ها با تقلید از کشورهای موفق دنیا، بانکداری خصوصی و فشار برای بهره‌برداری از بخش خصوصی را بدون فراهم‌کردن زمینه و زیرساخت به کشور آوردند؛ اما متأسفانه شواهد نشان می‌دهد بانکداری خصوصی بسترساز بسیاری از فسادهای انجام شده در کشور بوده است.

وی در پایان با اشاره به تراکم ثروت پدیدآمده در بانکداری خصوصی گفت: به دلیل فراهم بودن زمینه فساد، این‌گونه سرمایه‌گذاری‌ها موجب تشدید نابرابری‌ها و سوءاستفاده عده‌ای از منابع کشور می‌شود.

کد خبر 6092788 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • جزئیات «عرضه اولیه» سهام شرکت حسین و فرزندانش!
  • آخرین جزئیات از زمان رونمایی صندوق پوشش ریسک بازار سرمایه اعلام شد + فیلم
  • رفع نیاز‌های فناورانه صنایع معدنی با کمک ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان
  • خبری مهم برای عرضه اولیه های بورسی
  • اصلاح بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ چه تاثیری در بهبود وضعیت بازار سرمایه دارد؟
  • زیرمجموعه وسنا و مپنا به فرابورس می آید؟
  • کنسرسیوم ریلی افغانستان زیرمجموعه وزارت راه و شهرسازی نیست
  • پتروشیمی‌ها پول خوراک را به‌موقع پرداخت کنند
  • چرا عمده مردم از دریافت وام بانکی محروم اند؟/سو استفاده بانک ها
  • رشد ۴۱ درصدی صدور مجوز صندوق‌های سرمایه‌گذاری در سال گذشته